keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Suloinen syksy

Eilen kävimme Innan kanssa täyttämässä Kiinan viisumihakemukset - suuntaamme länsinaapuriin 22.11.-2.12. väliseksi ajaksi, kohteina Beijing, Shanghai ja ehkä vähän muutakin. Yritimme viisuminhakua jo viime viikolla Kiinan suurlähetystöltä, mutta siellä sanottiin, että viisumi on haettava konsulaatista. Marssittuamme konsulaatille saimme taas kuulla, ettei sielläkään oteta nykyään suoraan vastaan yksityishenkilöiden hakemuksia, vaan meidän tulisi käyttää matkatoimiston palveluja. No, konsulaatin ympäristö luonnollisesti kuhisi toimistoja jotka tarjosivat palvelujaan, mutta heidän perimänsä palvelumaksu yli puolitoistakertaisti viisumin hinnan. Eipä ollut paljon vaihtoehtoja.

Viisumisähläyksen jälkeen päätimme nauttia kirkkaasta syysaamusta ja ajella köysiratavaunulla viereisen Seoul Towerin juurelle. Paikkahan oli jo tuttu, mutta nyt ilma oli erityisen kirkas ja suosiollinen valokuvaukselle (ja toki ihan hengittämisellekin). Aurinko kultasi ruskan värittämät puut ja kaupunkimaisema jatkui silmänkantamattomiin vuorten välissä. Tällaista ei näe monessa paikassa - täkäläinen versio syksystä pesee Suomen vastaavan jääkiekkolukemin. Lämpöä on kymmenisen astetta tai vähän alle, aurinko paistaa lähes joka päivä eikä rännästä, loskasta tai pimeydestä ole tietoakaan.

Huomenna lähdemme pariksi päiväksi Seoraksanin kansallispuistoon maan koillisreunaan, ruskan ja vuorten pitäisi olla siellä vielä upeampia kuin täällä.


Ei kommentteja: